Лукашенко визнав наявність проблем в Росією з питанні будівництва білоруської АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко визнав наявність проблем в Росією з питанні будівництва білоруської АЕС

Казна та Політика
279
Президент Білорусії Олександр Лукашенко вважає, що існують проблеми з Росією в питанні будівництва білоруської АЕС. Про це він повідомив журналістам під час робочої поїздки в Мінську область. За його словами, Білорусія не відкидає можливості відмови від послуг російської сторони в цьому питанні.
"Треба подумати про іншого інвестора, ми ніколи не скидали цю тему з рахунків", - заявив Лукашенко.
"Так, ми працювали з росіянами, ми виходили з того, як вони пообіцяли. Вони настійно вимагали від нас, щоб вони будували цю станцію", - сказав білоруський президент. При цьому, заявив Лукашенко, "ми з багатьма інвесторами були в контакті, але вирішили на користь Росії". Потім, продовжив глава держави, "через суто суб'єктивні чинники нас почали притискати". У зв'язку з цим Лукашенко доручив білоруському уряду "провести останні переговори з Росією і запитати прямо: ви будуватимете чи ні?" "Перший раз вони нам запропонували подвійну ціну. Ми говоримо, що за таку ціну станцію будувати не будемо", - пояснив білоруський президент
Надалі, за його словами, російська сторона запропонувала "створити якесь СП, яке продаватиме білоруську електроенергію на захід". "Даруйте, ми беремо у вас кредит, і не дешевий, ми його повертатимемо. Який ви маєте стосунок до нашого товару?", - запитав Лукашенко.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас