Близько 200 кредитних спілок потребують допомоги держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близько 200 кредитних спілок потребують допомоги держави

Кредит&Депозит
230
В Україні є близько 200 кредитних спілок, яким потрібне введення тимчасової адміністрації і рефінансування з боку держави.
Про це заявив голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України Василь Волга.
"На жаль, бюджетне фінансування Держфінпослуг перебуває на такому рівні, при якому ми навіть не можемо оплачувати відрядження працівникам Держфінпослуг в регіони. Зараз готуються нормативні документи і зміни до Закону про фінансові послуги. Також ми маємо надію на те, що державний бюджет наступного року врахує ці елементарні потреби Держфінпослуг, і ми зможемо мати не 20 тимчасових адміністраторів, а 200, які зможуть в повному обсязі впоратися з адмініструванням проблем в кредитній кооперації", - заявив Волга.
Відповідаючи на запитання про те, яким чином держава в особі Держфінпослуг має намір допомогти тисячам вкладників "проблемних" кредитних спілок в Одесі, В.Волга відзначив: "В тому випадку, якщо мої пропозиції будуть враховані бюджетною резолюцією на 2010 рік, а також слідчою комісією парламенту, яку очолює Ігор Просолов, і, відповідно, будуть реалізовані в Законі про Державний бюджет на 2011 рік, кредитні спілки (якщо вони не перебувають у процедурі банкрутства) на загальних підставах з кредитними спілками, не виключеними з фінансового реєстру, отримуватимуть компенсації з державного бюджету України".
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас