Восени Янукович отримає повноваження Кучми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Восени Янукович отримає повноваження Кучми

Казна та Політика
1637
Рішення Конституційного суду про скасування політреформи 2004 року може з'явитися не пізніше першої декади жовтня.
Про це пише "Дзеркало тижня" із посиланням на джерела в КС.
Як відомо, 252 депутати внесли в КС подання про конституційність закону № 2222 про внесення змін до Конституції, який був прийнятий в 2004 році. КС відкрив провадження за цими поданнями.
В результаті прийняття цих змін була змінена форма правління з президентсько-парламентської на парламентсько-президентську, що істотно звузило повноваження президента.
Видання відзначає, що за два дні до появи депутатського звернення главою Конституційного суду був вибраний Анатолій Головін, "якого ще до голосування називали фаворитом Банкової".
"По-друге, суддею-доповідачем у справі" про закон №2222 призначили Сергія Вдовиченка. Обидва - уродженці Донбасу, обидва (за неофіційною, але абсолютно надійною інформацією) з'явилися у вищих суддівських зборах з легкої руки регіоналів", - йдеться в публікації.
Видання відзначає, що "в Головіна за плечима більше чверті століття служби в органах держбезпеки, у Вдовиченка - десять років роботи у "внутрішніх органах" Донецька".
В публікації відзначається, що є "чутки про те, що над проектом рішення у справі про конституційну реформу працюють люди, які ніякого стосунку до КС не мають".
"Словом, численні злостивці стверджують, що цей дует прийме таке рішення, яке потрібне владі. Точніше, навіть не так: один озвучить, а інший проведе те рішення, яке напишуть на Банковій і пришлють їм з оказією", - пише газета.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас