Економіка країн єврозони збільшилася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка країн єврозони збільшилася

Казна та Політика
240
Обсяг економіки країн єврозони збільшився на 1 % у другому кварталі цього року. Таким чином, зростання європейського Валового внутрішнього продукту обігнало зростання ВВП США, який склав 0,6%. У першому кварталі європейська економіка зросла на 0,2%. Ці дані були опубліковані вчора європейським статистичним агентством Євростат.
Таке несподіване зростання європейської економіки - заслуга Німеччини, яка в черговий раз зіграла роль локомотиву. ВВП Німеччини зріс на 2,2%. Це найвищий показник з моменту возз'єднання Німеччини в 1990 році. Що стосується Франції, то зростання її економіки склало 0,6%.
"Це дуже хороші цифри. Економіка відновлюється. Але це відновлення дуже крихке… потрібно проводити економічні реформи для того, щоб зміцнити відновлення економіки, щоб створити нові робочі місця і уникнути ризику стагнації європейської економіки в найближчі десять років", - відзначив прес-секретар Європейської комісії Амадеу Альтафаж.
Але економісти побоюються, що оптимістичні показники за другий квартал - це лише тимчасовий ривок перед можливим спадом в кінці року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас