Табачник знову змінить правила для абітурієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник знову змінить правила для абітурієнтів

Казна та Політика
1159
До кінця серпня Міністерство освіти оприлюднить нові правила прийому до вузів на 2011 рік, заявив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.
"До кінця серпня правила прийому на наступний навчальний рік будуть оприлюднені для громадського обговорення", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю у Києві.
"Буде запропоновано зміни, які не лише врегулюють проблемні питання і недоліки цього року, але і роблять вступну кампанію наступного року відкритішою, прозорішою і зручнішою для абітурієнтів", - додав міністр.
Крім того, Табачник повідомив, що буде запропонований прийом абітурієнтів до вузів на основі трьох складових: балів за зовнішнє незалежне оцінювання (що складе 2/3 від загальної кількості балів), середній бал атестата, а також так званий "бал вищого учбового закладу".
Крім того він зазначив, що вже в 2011 році планується запроваджувати елементи системи "електронний вступ".
Нагадаємо, раніше координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Чорних висловив стурбованість у зв'язку з можливістю повернення вступних іспитів або співбесід у вузах. На його думку, це призведе до повернення "валіз з грошима" і "телефонного права" у вищих учбових закладах під час вступної кампанії і закриє шляхи до вузів для талановитої і обдарованої молоді.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас