Індекс УБ консолідується на рівні 2000 пунктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс УБ консолідується на рівні 2000 пунктів

Фондовий ринок
110
Для українського ринку акцій п'ятниця 13-го почалося технічним збоєм на Українській біржі, що фактично затримало старт сьогоднішньої торговельної сесії на 40 хвилин. У всьому іншому, українські інвестори стали свідками дуже звичайної торговельної сесії.
Позитивне зовнішнє тло, а також здатність індексу УБ утриматись вище за підтримку на рівні 2000 пунктів, все це дозволило вітчизняним акціям провести основну частину торговельної сесії на позитивній території. На думку старшого аналітика інтернет-брокера iTrader Павла Ільяшенка, за підсумками торгів індексу УБ все ще не вдалось змінити домінуючу негативну тенденцію, проте остання торговельна сесія тижня може знизити дефіцит оптимізму в учасників ринку.
На українському фондовому ринку сьогодні динаміку торгів задавали статистичні дані по Європі і США. "Позитивне відкриття торгів продовжилося висхідним рухом, далі, після публікації статистики по Європі, ринки опустилися на негативну територію, при цьому на дані із США ринок відреагував зростанням" - зазначає трейдер інтернет-брокера iTrader Олег Щекін. На закритті торгів значення індексу УБ відповідало рівню 2021,01 базисних пунктів, показавши приріст 0,56% відносно рівня закриття попереднього дня.
Обсяг торгів за день зменшився до 104,6 млн. гривень, з яких 21,6 млн. гривень обіг в секції термінового ринку. За підсумками торговельної сесії більшість ліквідних паперів знаходилися в зеленій зоні. Динаміку краще за ринок показали акції вагонобудівного сектора: KVBZ і LTPL додали за день на 3,98% і 3,06% відповідно. Гірше за ринок виявилися акції MMKI, MZVM і STIR, які просіли на 7,47%, 1,4% і 1,36%.
За обсягом торгів лідирують AZST і AVDK з результатом 6,73 млн. гривень і 6,71 млн. гривень, а за кількістю укладених операцій ALMK і AZST з 223 і 285 укладеними операціями відповідно.
Не дивлячись на публікацію важливих економічних новин, світовими ринками ризикових активів керували переважно технічні чинники. Під час торгів друга спроба формування відскоку від рівнів підтримки, досягнутих 12 серпня, змінилася формуванням потрійного дна в діапазоні 1070-1075 пунктів для ф'ючерсів на індекс S&P 500. Ми вважаємо, що для розвитку технічного відскоку в повноцінну зміну короткострокової тенденції індексу S&P 500 життєво важливо закінчити сьогоднішню торговельну сесію вище за максимальні значення попереднього дня.
Сьогодні учасники ринку були здивовані сильними попередніми даними про динаміку ВВП Німеччини за підсумками другого кварталу: зростання на 2,2% при очікуванні на рівні 1,3%. Зростання ВВП Єврозони також перевершило очікування, склавши 1% відносно попереднього кварталу. В цілому, несподівано позитивний результат став наслідком занижених чекань більшою мірою, оскільки недавні економічні релізи чітко вказували на збереження порівняно високих темпів відновлення ділової активності в зоні євро. Економічні дані із США залишили інвесторів із невизначеним настроєм. Так, дані про динаміку роздрібних продажів виявилися трохи гіршими консенсус прогнозу. В той же час, споживчі ціни зросли більш очікуваного за підсумками попереднього місяця.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас