Тендерна система принесла збитків на 30 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тендерна система принесла збитків на 30 мільярдів гривень

Казна та Політика
1611
Як повідомляє "Комерсант-Україна", Рахункова палата (РП) завершила аналіз функціонування системи держзакупівель в 2009 році і I півріччі 2010 року.
В результаті відомство дійшло висновку, що тендерні процедури проходили з порушенням конкуренції, не були прозорими, а держкошти використовувалися неефективно, що, на думку представників РП, стало наслідком відсутності в Україні профільного закону.
Торік уряд прийняв 52 рішення, які дали можливість замовникам обійти вимогу про відкриті торги. Крім того, за окремими рішеннями Кабміну, без узгодження з Мінекономіки як з уповноваженим органом у сфері держзакупівель було укладено більше 1,2 тисяч договорів на суму 10,16 мільярда гривень.
Всього за півтора роки з порушенням конкуренції укладено і підписано 2,2 тисяч договорів на суму близько 30 мільярдів гривень.
В той же час в Рахунковій палаті зазначають, що деякі норми закону, що набрав чинності " Про здійснення держзакупівель" можуть гальмувати проведення торгів. Серед ризиків - оприлюднення процедури закупівлі на всіх стадіях, зокрема інформації про технічні характеристики предмету тендеру.
"Вказана норма може завдати значної шкоди підприємствам-виробникам специфічної продукції, виробництво якої є комерційною таємницею", - заявили в прес-службі СП.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас