Стати депутатом у Києві можна за 50 тисяч доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стати депутатом у Києві можна за 50 тисяч доларів

Казна та Політика
4303
В місті почалась торгівля місцями в списках до райради. Ціни - в 3 рази вищі, ніж на попередніх виборах. До початку передвиборчої кампанії - майже місяць, і в Києві почалася торгівля за місця в списках в райради. Ми вирішили прицінитися... Як розповів нам екс-депутат райрады, який цього року просився до однієї з відомих партій, у нього попросили близько $50 тисяч.
В області розцінки на порядок вищі - $200-300 тисяч, адже там є доступ до ласої землі. Але ці ціни, звичайно, не можна зрівняти з таксою за місце в списку на виборах до Київради, яка голосує за землевідведення. Тут ціна досягає $1 млн (до Верховної Ради - більше $2 млн). Але Київраду обиратимуть лише в 2012 році, а тому бізнесмени, мабуть, вирішили почати з районних рад. Це хороший стартовий майданчик, і він багато чого дає. На минулих виборах до райра ціна за місце була в 2-3 рази нижчими.
Нинішнє підвищення цін пов'язане з посилюванням умов для кандидатів, яких тепер можуть висувати лише партії (а не блоки, як було), чиї районні парторганізації зареєстровані не пізніше, ніж за рік до виборів. Позначилася й інфляція.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас