Мінфін Японії відмовився оприлюднити кроки із обмеження зміцнення валюти, єна дорожчає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Японії відмовився оприлюднити кроки із обмеження зміцнення валюти, єна дорожчає

Валюта
170
Міністр фінансів Японії Йосихіко Нода відмовився оприлюднити кроки, які уряд країни має намір зробити з метою зниження курсу єни, що подорожчала відносно долара США на 9% з початку цього року.
"Ми уважно відстежуватимемо економічні умови і прийматимемо необхідні заходи", - заявив Нода на прес-конференції в Токіо.
При цьому він відмовився відповісти на питання про те, чи будуть ці заходи включати інтервенції на валютному ринку.
На цьому тлі вартість єни, що зменшувалась під час торгів до 85,8 єни за долар США на чеканні рішень уряду Японії відносно ситуації на валютному ринку, піднялась до 85,31 єни. Курс японської валюти до долара на закриття ринку в середу склав 85,32 єн.
"Єна дорожчає, оскільки міністерство фінансів нічого не робить, аби зупинити її зміцнення, - зазначив економіст BNP Paribas в Токіо Азуса Като. - Японські регулятори навряд чи щось робитимутьнайближчим часом, враховуючи думку Банку Японії про те, що економіка може продовжити відновлення, не дивлячись на зміцнення єни".
Виконавчий директор Банку Японії Хіросі Накасо заявив в четвер, що Банк Японії не змінював свою політику після засідання, що відбулося 10 серпня, і не вважає, що ризики для економіки зросли.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас