ФРС США викупить боргові держзобов'язання на 18 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США викупить боргові держзобов'язання на 18 млрд доларів

Казна та Політика
402
Федеральна резервна система США заявила про намір викупити зобов'язання по урядовому боргу на 18 млрд доларів, щоб форсувати процес відновлення національної економіки, повідомляє агентство Associated Press. Перша з дев'яти операцій по викупу буде проведена найближчого понеділка, завершальна - 13 вересня.
Інвестори з песимізмом сприйняли вчорашню заяву ФРС, в якій наголошується, що темпи відновлення економіки в середньостроковій перспективі будуть повільнішими в порівнянні з попередньою оцінкою.
Крім того, американський регулятор залишив базову процентну ставку без змін на рекордно низькому рівні - в діапазоні 0-0,25% річних і заявив про намір реінвестувати платежі в рахунок погашення основної суми боргу по іпотечних облігаціях в довгострокові державні боргові зобов'язання.
Як відзначає агентство, хоча пакет боргових зобов'язань, що викупляються ФРС, не такий великий і не зможе зробити сильного впливу на котирування корпоративних і іпотечних облігацій, ФРС все ж сподівається, що низькі процентні ставки підстебнуть інвесторів на великі витрати, що у свою чергу допоможе економіці розвиватися швидше.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас