Фондовий ринок. Підсумки дня: коментарі ФРС не виправдали надій інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: коментарі ФРС не виправдали надій інвесторів

Фондовий ринок
141
Торги на російських фондових майданчиках в середу завершилися в мінусі. За підсумками сесії індекс ММВБ знизився на 1,49% до 1 376,88 пункту, індекс РТС - на 2,16% до 1 460,67. На ММВБ котирування "Газпрому" знизилися на 2,54%, ВТБ - на 2,41%, "Лукойлу" - на 1,06%, "Роснафти" - на 1,97%, "Ростелекому" - на 1,52%, Сбербанку - на 2,26%. Папери "РусГідро" додали в ціні 0,37%.
"Сьогодні торги на російських майданчиках відкрилися зниженням котирувань. Цьому сприяв негативний зовнішній фон, що сформувався після рішення ФРС США щодо ставки, - говорить начальник аналітичного відділу компанії NetTrader.Ru Богдан Зварич. - Потім котирування почали зростати, проте до середини дня індекс ММВБ знов повернувся до уранішніх мінімумів".
Аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова додає, що засідання Федеральної резервної системи, яке відбулося напередодні, не дало інвесторам особливих приводів для оптимізму і показало, що погляд регулятора на стан американської економіки став більш песимістичним. Це, за її словами, викликало сьогодні розпродажі на фондових ринках всього світу.
"Як і прогнозувалося, ФРС США не стала змінювати облікові ставки, але коментарі, що прозвучали, не збіглися з надіями гравців", - вказує заступник начальника відділу довірчого управління Абсолют Банку Іван Фоменко. За його словами, світовий ринок чекав заяв про радикальніші заходи, які могли б сприяти підйому американської економіки, але вони озвучені не були. А темпи відновлення економіки в Штатах залишають бажати кращого, що підтверджується негативною макроекономічною статистикою.
Кожухова нагадує, що опублікована сьогодні макростатистика щодо США також не виправдала чекань інвесторів. Дефіцит торгівельного балансу країни за червень розширився до максимального з жовтня 2008 року значення 49,9 млрд доларів тоді як очікувалося, що показник практично не зміниться. Торгівельна сесія в Штатах також почалася з відчутного падіння основних індикаторів. Вартість нафти здолала психологічно важливу позначку і до кінця російських торгів пішла нижче 80 доларів за барель, подешевшали і деякі метали.
Сьогодні в США будуть опубліковані щотижневі дані про кількість загальних і первинних звернень по допомогу з безробіття, які, згідно середнім чеканням фахівців, опитаних агентством Bloomberg, можуть знизитися. "Хороша статистика може дати шанс ринкам на відновлення після черги втрат і віру в те, що стан трудового ринку країни хай і повільно, але нормалізується", - підкреслює Кожухова.
Також, на думку аналітиків, варто звернути увагу на статистику щодо зміни промислового виробництва єврозони за червень. Очікується, що в місячному вимірі показник зросте на 0,7%
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас