Донецьк має намір залучити EUR350 млн для купівлі автобусів і тролейбусів до Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Донецьк має намір залучити EUR350 млн для купівлі автобусів і тролейбусів до Євро-2012

Казна та Політика
120
Донецьк у 2010 році має намір залучити кредит у розмірі EUR350 млн на закупівлю автобусів і тролейбусів для підготовки і проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, повідомляється на веб-сайті міського голови.
Рішення про залучення запозичень на вказані цілі прийняла міськрада 10 серпня.
Відсоткова ставка за кредитом складе 14,8% річних.
Строк погашення основної суми боргу - не пізніше за 30 квітня 2013 року.
Крім закупівлі автобусів і тролейбусів, за рахунок кредиту Донецьк планує направити кошти для підтримку електротранспорту, здійснити компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян, школярів, студентів, кадрових донорів і багатодітних матерів.
Як повідомлялося, Державною програмою підготовки проведення в Україні Євро-2012 передбачається на умовах фінансового лізингу відновити 985 автобусів і тролейбусів в містах, що приймають чемпіонат, зокрема в Донецьку - близько 160 од.
В поточному році уряд має намір в рамках підготовки до Євро-2012 виділити 2 млрд грн. містам, котрі приймають чемпіонат, як компенсацію з кредитів для закупівлі автобусів і тролейбусів.
Як повідомлялося, в тендерах на постачання автобусів і тролейбусів в міста, що приймають Євро-2012, планують брати участь всі українські виробники автобусів і тролейбусів.
Зараз автобуси і тролейбуси в Україні випускають корпорація "Богдан" і Львівський автобусний завод, лише автобуси - корпорації "УКРАВТО" і "Еталон". Остання в четвертому кварталі поточного року має намір почати збірку білоруських тролейбусів в Чернігові.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас