Янукович і Медведєв 2 листопада ц.р. проведуть засідання Міждержавної російсько-української комісії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович і Медведєв 2 листопада ц.р. проведуть засідання Міждержавної російсько-української комісії

Казна та Політика
183
Президент України Віктор Янукович і Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв сьогодні в телефонній розмові домовилися про проведення 2 листопада (попередня дата) ц.р. засідання Міждержавної російсько-української комісії, повідомляє прес-служба Президента України.
Крім того, Президенти домовилися про другу зустріч з керівниками прикордонних регіонів 3 вересня в Геленджику (перша відбулася в квітні в Харкові).
У ході бесіди Президенти обговорили, зокрема, ситуацію з розвитком торгівлі між Україною і Росією. Відзначено, що товарообіг між державами за останні 5 місяців зріс майже вдвічі і становить сьогодні понад 12 млрд дол.
Нагадаємо, 17-18 травня Д.Медведєв перебував в Україні з офіційним візитом. За підсумками візиту, Україна і Росія підписали угоди про демаркацію українсько-російського кордону, про співробітництво у сфері використання і розвитку навігаційної супутникової системи ГЛОНАСС, про міжбанківську співпрацю між "Укрексімбанком" та Банком ВТБ, про першочергові заходи щодо розвитку науково-освітнього співробітництва на 2010 -2012 рр., програму співробітництва між Міністерством культури і туризму України та Міністерством культури РФ на 2010-2014 рр.
Крім того, Президенти підписали три спільних україно-російських заяви. Глави держав підписали заяви про європейську безпеку, про безпеку в Чорноморському регіоні та про придністровському врегулюванні. Янукович і Медведєв підписали також протокол третього засідання українсько-російської комісії.
Раніше, 21 квітня ц.р. Янукович і Медведєв підписали угоду про питання перебування Чорноморського флоту (ЧФ) РФ в Україні. Угода припускає продовження перебування ЧФ РФ на території України на 25 років з правом продовження ще на п'ять років, якщо одна із сторін виявить таке бажання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас