Експерт: Дефляція у США може розпочатись протягом 3 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Дефляція у США може розпочатись протягом 3 років

Казна та Політика
671
США більше не є двигуном глобальної економіки і можуть постраждати від дефляції протягом наступних трьох років, заявив Гендзі Тсукатані, керівник японського підрозділу із торгівлі цінними паперами з фіксованим доходом інвесткомпанії Schroder Investment Management Ltd.
Десятирічні казначейські облігації впали до 16-місячного мінімуму після того, як Федеральний Резерв заявив вчора, що темпи відновлення американської економіки будуть "скромнішими", ніж передбачалося раніше. Спред між прибутковістю американських і японських десятирічних облігацій звузився до мінімального значення з травня 2009 р.
"Наслідки зменшення кредитної бульбашки разом зі старінням населення означають, що США загрожуватиме небезпека сповзання до дефляції в найближчі три роки, - сказав Тсукатані. - Якщо реальні відсоткові ставки у США впадуть, то ймовірно, що вони потягнуть за собою і японські".
Тсукатані сказав, що він визначає реальні відсоткові ставки шляхом віднімання інфляції з прибутковості десятирічних облігацій. Дефляція збільшує вартість фіксованого платежу з облігацій.
Реальна відсоткова ставка в Америці, що розраховується шляхом віднімання індексу споживчих цін, за винятком цін на продовольчі товари і енергоресурси, з прибутковості десятирічних держоблігацій, впала вчора до 1,82%, найнижчого рівня з 29 січня, за даними, зібраними Bloomberg. Це нижче 2,51% - японської реальної відсоткової ставки, де базові споживчі ціни падають 18 місяців поспіль.
"США не є двигуном світової економіки приблизно з 2005 р., - додав Тсуканакі. - З уповільненням зростання чисельності населення і великою роботою зі зменшення боргу, економіка США, ймовірно, не зростатиме дуже швидко".
Загалом 12,8% населення США на даний момент знаходяться у віці 65 років і старше в порівнянні з 11,3% в 1980 р. У Японії цей показник становить 22,2%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас