Венесуела відновила дипломатичні відносини з Колумбією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела відновила дипломатичні відносини з Колумбією

Казна та Політика
134
Президенти Колумбії і Венесуели Хуан Мануель Сантос і Уго Чавес домовилися відновити дипломатичні відносини між державами. Про це стало відомо після зустрічі лідерів двох країн, яка пройшла в колумбійському м.Cанта-Марта, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Під час зустрічі Чавес і Сантос висловили готовність вжити заходів для поліпшення відносин між Каракасом і Боготою. "Ми прагнемо відновити відносини між нашими двома братніми країнами", - заявив Сантос після прибуття в м.Санта-Марта. Чавес у свою чергу завив, що сподівається на "побудова нових і хороших відносин" з Колумбією.
Варто відзначити, розмови про "перезавантаження" відносин між Каракасом і Боготою почали звучати після того, як Сантос змінив на посаді президента Колумбії Альваро Урібе.
Відразу після інавгурації 7 серпня ц.р. Сантос виступив за налагодження відносин з Венесуелою: "Я віддаю перевагу щирому і прямому діалогу з Венесуелою і сподіваюся, що він почнеться якомога швидше".
Реакція венесуельського лідера не змусила себе довго чекати. Чавес майже відразу ж оголосив про готовність "перезавантажити" відносини з сусідньою Колумбією, зіпсовані за час президентства в Колумбії Альваро Урібе. Виступаючи в прямому ефірі на венесуельському державному телебаченні, Чавес заявив, що хотів би відновити дипломатичні відносини з Колумбією.
Нагадаємо, Чавес розпорядився призупинити дипломатичні відносини з Колумбією 22 липня ц.р. після того, як колишній колумбійський президент Альваро Урібе відкрито звинуватив Каракас у наданні підтримки екстремістської ліворадикальної організації "Революційні збройні сили Колумбії" (РЗСК, FARC).
Повному розриву дипвідносин передували кілька років конфронтації між двома країнами, наслідком яких стало падіння обсягу торгівлі між ними.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас