Забійник шахти "Новодзержинська" побив рекорд Стаханова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Забійник шахти "Новодзержинська" побив рекорд Стаханова

Казна та Політика
5298
Вчора в м. Дзержинське Донецької області забійник шахти "Новодзержинська" (НВО "Механік") Сергій Шемук побив рекорд радянського шахтаря Олексія Стаханова, встановлений в серпні 1935 року. Про це повідомили в прес-службі НВО "Механіка".
За повідомленням, 9 серпня Шемук за зміну нарубав відбійним молотком 170 тонн вугілля, перевищивши рекорд А.Стаханова на 68 тонн.
Шемук виконав завдання зміни на 2023%, перевиконавши завдання всієї ділянки, де зазвичай працюють близько 20 осіб, відзначили в прес-службі.
В прес-службі уточнили, що гірникові-рекордсменові допомагали забійники Андрій Кочетков і Андрій Прудников, які здійснювали операції з кріплення і прибирання вугілля в лаві.
На трудовий подвиг шахтарів благословив Митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон. Сам Шемук після зміни заявив, що після благословення йому стало легше працювати. "Після 8 годин роботи я готовий ще рубати і рубати. Втоми взагалі не відчувається", - заявив гірник.
В повідомленні наголошується, що Шемук є наймолодшим "Заслуженим шахтарем України". За рекорд він і його товариші отримають значну грошову премію і грамоти від керівництва міста і Донецької облдержадміністрації.
Коментуючи встановлений рекорд, директор шахти "Новодзержинська" Анатолій Аксьонов зазначив, що акція була проведена в рамках трудової вахти, присвяченої ювілею Стаханівського руху. "Виконуючи програму Президента і уряди, ми намагаємося підняти престижність шахтарської праці саме такий рекордами", - сказав директор.
За його словами, ще в минулому році шахта не мала коштів на підготовку нового горизонту. "Завдяки приходу інвестора в особі НВО "Механік", ми змогли зарядити нові лави. Якщо за весь 2009 рік ми добули 63 тис. тонн, то цього року без держпідтримки цей об'єм ми перевищили вже на початку серпня", - констатував Аксьонов.
Шахта "Новодзержінськая створена в 1979 році. На підприємстві ведеться видобуток вугілля марки "Ж", придатного для коксування. Зольність вугілля, що добувається, складає 12,5 %. За 7 місяців 2010 років шахта видала на-гора 63,2 тис. тонн товарного вугілля. На підприємстві працюють 940 чоловік. З червня 2010 року підприємство входить в структуру Науково-виробничого об'єднання "Механік".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас