МЗС: Македонія відмінила візи для українців до 15 жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС: Македонія відмінила візи для українців до 15 жовтня

Казна та Політика
182
Македонія тимчасово припиняє візовий режим для громадян України, повідомляє Департамент інформаційної політики Міністерства закордонних справ України у вівторок.
Відповідне рішення македонського уряду набуло чинності 5 серпня цього року.
За ним, громадяни України, які відвідуватимуть Македонію із короткостроковими візитами (до 90 днів) в період до 15 жовтня 2010 року, в'їжджатимуть на її територію за наявності дійсного паспорта для виїзду за кордон, страхового полісу і необхідної для перебування на території країни грошової суми або підтвердження про отримання фінансового забезпечення з інших джерел. Згадане рішення македонської сторони не відміняє необхідності отримання відповідних дозволів і віз громадянами України, які планують перебувати в Республіці Македонія після 15 жовтня або в'їжджати до Македонії з метою здійснення трудової діяльності.
Крім того, 27 серпня 2010 року набуває чинності угода між Кабінетом міністрів України й урядом Республіки Македонії про взаємні поїздки громадян. За положенням угоди, громадяни держави однієї зі сторони, держави іншої сторони, що в'їжджають на територію з метою ділових контактів, здійснення обміну в науково-технічній, освітній, культурній і спортивній сферах або журналістській діяльності, короткострокового перебування з метою навчання і лікування, а також відвідин родичів або знайомих, в'їжджають, виїжджають і перебувають на території держави іншої сторони без візи до 90 днів протягом 180 днів.
Підставою для в'їзду громадян Республіки Македонії на територію України є оригінал запрошення, оформленого відповідно до чинного законодавства України. Підставою для в'їзду громадян України на територію Республіки Македонія є оригінал запрошення, завіреного відповідним державним органом Республіки. Громадяни держави однієї сторони, які подорожують з метою туризму, в'їжджають, виїжджають і перебувають на території держави іншої сторони без візи на підставі оригінала договору про надання туристичної послуги (ваучера) і підтвердження про прийом іноземного туриста від організації, що здійснює туристичну діяльність на території держави іншої сторони строком до 30 днів.
Одночасно, враховуючи вказане рішення македонської сторони про тимчасове припинення візового режиму для громадян України на період до 15 жовтня поточного року, положення цієї угоди фактично застосовуватимуться македонською стороною до громадян України починаючи з 16 жовтня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас