КПУ пропонує заборонити кредити від МВФ на референдумі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КПУ пропонує заборонити кредити від МВФ на референдумі

Казна та Політика
385
Лідер комуністів Петро Симоненко пропонує винести на всеукраїнський референдум питання про заборону співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це повідомляє прес-служба КПУ.
"Якщо уряд не в змозі протистояти тиску МВФ і інших міжнародних фінансових терористів, то ми, депутати-комуністи, пропонуємо безпосередньо звернутися до людей і на всеукраїнському референдумі визначитися стосовно заборони співпраці України з МВФ на таких кабальних умовах: підвищення цін на товари і послуги, у тому числі й комунальні, до так званого "світового рівня". Без відповідного підвищення середніх зарплат, пенсій і соціальних виплат до рівня, який існує в цих країнах (країнах "великої сімки")", - відзначив Симоненко.
Він також підкреслив, що Компартія запропонувала систему компенсаційних заходів з метою нівеляції соціального удару, який спричинить підвищення цін на газ і комунальні послуги, проте "уряд поки що робить все навпаки".
За словами Петра Симоненка, пропозиції КПУ зводяться до наступного: понизити тарифи на електроенергію, використовувати для потреб ЖКГ виключно український газ, встановити контроль над відповідністю цін і тарифів якості і обсягу комунальних послуг, перевести, де це можливо, котельні на тверде паливо, встановити державну монополію і понизити ціну на хліб, встановити мінімальні кредитні ставки для підприємств реального сектора економіки, у тому числі підприємств ЖКГ, зберегти пільги для малозабезпечених верств населення і ветеранів, а також прохати систему надання субсидій.
Лідер КПУ відзначив, що вимоги МВФ про наступне підвищення тарифів на послуги ЖКГ, якщо вони будуть виконані, приведуть до колапсу цієї галузі, і можуть спричинити некеровані соціальні вибухи.
"Ми попереджаємо, що виконання вимог МВФ - це реальна втрата політичного суверенітету держави, і відповідальність за це лягає на тих, хто на ці умови погодився і підписався під Меморандумом з МВФ", - заявив Симоненко.
Нагадаємо, згідно з меморандумом про співпрацю України з Міжнародним валютним фондом (МВФ), Україна запланувала підвищення на 50% цін на газ для населення і підприємств теплокомуненерго в квітні 2011 року.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас