ЄС хоче ввести прямі податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС хоче ввести прямі податки

Казна та Політика
706
Єврокомісія готує ініціативу про введення податків, які стягуватимуться на користь бюджету ЄС в обхід держав. Про це повідомило сьогодні ІТАР-ТАРС інформоване європейське джерело.
За його словами, пропозиція про введення в Євросоюзі наддержавних податків “розробляється під контролем єврокомісара з питань бюджету Януша Левандовського“. Фактично йдеться про фундаментальну і безпрецедентну фінансову реформу Євросоюзу, який в разі реалізації цього заходу отримає ще один атрибут держави - власну систему оподаткування.
Таким чином, Єврокомісія має намір забезпечити безперебійне фінансування бюджету Євросоюзу, понад 75% прибуткової частини якого сьогодні формується за рахунок внесків з бюджетів країн - членів співтовариства. Схожі ідеї вже неодноразово висувалися за останні 10 років, проте їх незмінно відкидали національні уряди. Сьогодні Єврокомісія має намір знов винести цю ідею на обговорення, в умовах, коли значна частина європейських країн, в першу чергу Німеччина, мають намір скоротити фінансування європейських інститутів в рамках національних антикризових програм скорочення бюджетних витрат.
Поки це все на дуже ранній стадії, на рівні ідей. За найсприятливішого розвитку ситуації появи прямих податків до бюджету ЄС важко чекати раніше 2015-2020 років, - підкреслило джерело.
За його словами, Єврокомісія не має наміру претендувати на вже збирані національними урядами податки - вона пропонує повернути до бюджету Євросоюзу принципово нові податкові механізми, які розробляються зараз в ЄС, зокрема податок на викиди вуглекислого газу, податок на банківські трансакції, авіаційний податок.
Хоча про цю ініціативу ще не оголошено офіційно, вже зараз можна з упевненістю сказати, що одним з найжорсткіших її противників стане Великобританія, яка виступає проти будь-яких кроків, що перетворюють Брюссель з міжнародної організації в європейську наддержаву.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас