Уряд США і BP завершили процес переговорів зі створення фонду обсягом 20 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд США і BP завершили процес переговорів зі створення фонду обсягом 20 млрд дол

Енергетика
123
Міністерство юстиції США і британська енергетична компанія BP завершили процес переговорів зі створення фонду обсягом 20 млрд долл., кошти з якого підуть на компенсацію збитків у зв'язку з аварією на буровій платформі Deepwater Horizon в Мексиканській затоці.
Відповідна інформація міститься в опублікованому сьогодні прес-релізі американського Мін'юсту. У відомстві назвали завершення переговорів щодо цього питання важливим кроком вперед, який підтверджує намір BP виконати свої обіцянки в зв'язку з аварією.
Тим часом сьогодні стало відомо, що витрати британської BP Plc., вже понесені у зв'язку з аварією глибоководної нафтової платформи в Мексиканській затоці, досягли 6,1 млрд дол.
BP нагадує, що з 15 липня потік нафти з пошкодженої свердловини MC252 зупинений: у Мексиканську затоку нафту більше не виливається. 5 серпня 2010 р. компанія успішно завершила операцію з цементування верхньої частини свердловини, що дозволило герметизувати її зверху.
Для остаточної консервації нафтового проекту BP залишилося добурити пару допоміжних свердловин, через які також буде закачаний цемент з метою герметизації "околиць" аварійної свердловини. Фінальні процедури, за поточною оцінкою BP, почнуться 15 серпня - до цього часу перша допоміжна свердловина перетне на потрібній глибині пошкоджену.
Нафтова катастрофа біля узбережжя США почалася 20 квітня 2010 р. з вибуху метану на платформі Deepwater Horizon, яка перебувала під управлінням BP. В результаті НП загинуло 11 робочих платформи. Через два дні платформа затонула, а з пошкодженої свердловини на глибині 1,5 км почала витікати нафту. За час аварії у води Мексиканської затоки вилилося, за останніми оцінками, від 4,1 до 4,9 млн бар. нафти, що однозначно робить цей виток найбільшим в історії.
Однак, за даними урядових експертів США, близько 74% нафти, що вилилася, видалено з екосистеми шляхом збору її з поверхні води і на узбережжі, а також завдяки природним факторам. З середини липня 2010 р. потік нафти з пошкодженої глибоководної свердловини BP був практично зупинений завдяки тимчасовій "заглушці". Очікується, що свердловина буде остаточно законсервована до кінця серпня 2010 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас