"Укрзалізниця" хоче зробити популярними електронні квитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" хоче зробити популярними електронні квитки

Казна та Політика
352
До кінця серпня 2010 року пасажирам дозволять їздити по проїзних документах, які були куплені через інтернет, але після цього не оформлялися в касі. Нагадаємо: зараз електронні квитки треба "легалізувати" в касі пункту відправлення (без черги), пред'явивши роздрук з сайту і паспорт. І це одна з причин їх непопулярності - навіщо купувати квиток через мережу, а потім все одно їхати в касу?
Тепер, як розповіли нам в прес-службі “Укрзалізниці“, провідників забезпечать зчитуючими пристроями. Ними можна перевірити, що квиток дійсно був сплачений за допомогою картки (платіжною карткою Нацсистеми масових електронних платежів, картками VISA, MasterCard, VISA Elektron, Maestro). Поки, правда, це буде лише експеримент в поїзді №80/79 “Київ-Дніпропетровськ“, але потім його упроваджуватимуть і далі. Таким чином можна купити квиток лише за повну вартість і дитячий - пільгові оформляються лише через касу.
Поки квитки через інтернет купують мало: за більш ніж півтора роки замовили всього близько 140 тисяч квитків, а купили - 120 тисяч. Це близько 2% від загальної кількості пасажирів.
Окрім незручної системи продажу квитків ще одна причина їх непопулярності - ціна. Так, наприклад, за квиток вартістю від 25 до 50 грн. (плацкарта “Київ-Вінниця“ - 47 грн.) треба переплатити 10 грн. (21% вартості), а за квиток ціною від 200 до 300 грн. (купе “Київ-Сімферополь“ - 213 грн.) - 34 грн. В УЗ це пояснюють тим, що продажами через інтернет займаються люди, яким теж треба заробляти.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас