"Регіонали": Меморандум з МВФ виконувати не обов'язково — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Регіонали": Меморандум з МВФ виконувати не обов'язково

Казна та Політика
1897
Підписання меморандуму з МВФ, який передбачає підвищення цін на газ для населення навесні 2011 року, не означає його миттєвого виконання, а передбачає переговори із відстрочення цих вимог.
Про це в коментарі агентству ІМК повідомив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.
"На сьогодні очевидно для правлячої коаліції, для Партії регіонів і для гаранта нашої Конституції Віктора Януковича головне в першу чергу, незалежно від наявності будь-яких меморандумів і вимог - це захист малозабезпечених верств населення, яких у нас сьогодні переважна більшість", - зазначив Колесніченко.
За словами парламентаря, підписання меморандуму з МВФ не означає, що його миттєво виконають. "Це означає, що попереду у нас - важка, дуже складна переговорна робота із відстрочення цих вимог або із диверсифікації. Тому що це один з інструментів - змусити нас зменшити соціальну складову бюджету", - зазначив він.
Вадим Колесніченко переконаний, що малозабезпечені верстви населення будуть захищені державою через конкретні компенсаторні механізми. "Це, звичайно ж, не торкнеться багатих, тому що вони самі себе можуть забезпечити. І друге - ми бачимо ситуацію в Греції, ми бачимо ситуацію в Іспанії, і всі прекрасно розуміють - як гарант Конституції, так і коаліція - неможливо роздувати соціальний пакет поки коли країна стане на грань дефолту, і тоді вже взагалі жодних гарантій не буде і жодних перспектив ", - зазначив народний депутат.
"Не факт, що ми наступного року ці ціни (на газ) підвищимо. Це просто дорожня карта для ведення важких і серйозних переговорів. Якщо уряд працюватиме ефективно, а коаліція йому допомагатиме, ми шукатимемо інноваційні джерела наповнення бюджету, і ми зможемо забезпечити демпфування подібної ціни, якщо це станеться ", - сказав Колесніченко.
Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Україна зобов'язалася перед МВФ поступово підвищувати ціни на газ для населення і теплокомуненерго до тих пір, поки внутрішні ціни на газ і ціни імпорту не досягнуть паритету, а також збільшити потрібний для пенсії стаж і зрівняти терміни виходу на пенсію жінок і чоловіків, причому законопроект про це має бути ухвалений найближчим часом.
Україна підписала меморандум з МВФ в рамках надання кредиту в 15,3 мільярда доларів протягом 29 місяців.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас