"Надра Банк" повністю завершив процес реструктуризації зовнішньої заборгованості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Надра Банк" повністю завершив процес реструктуризації зовнішньої заборгованості

Казна та Політика
1035
"Надра Банк" на початку серпня 2010 р. успішно завершив реструктуризацію зовнішньої заборгованості на суму близько 877 млн дол., а саме: заборгованість за єврооблігаціями, заборгованість перед Експортно-кредитними агентствами, заборгованість за торговим фінансуванням і субординовану заборгованість.
Про це повідомляє прес-служба банку.
Як повідомлялося раніше, в червні 2010 р. "Надра Банк" досяг домовленості про реструктуризацію заборгованості за єврооблігаціями, заборгованості перед експортно-кредитними агентствами і підписав відповідні договори, в яких викладено основні умови реструктуризації. У липні 2010 року були досягнуті домовленості про реструктуризацію заборгованості за торговим фінансуванням і субординованій заборгованості та підписано відповідні договори про реструктуризацію.
Таким чином, "Надра Банк" виконав основну вимогу експертно-аналітичної ради з питань участі держави в капіталізації банків, яке передбачає рекапіталізацию фінустанови за участю держави.
Нагадаємо, на початку червня 2010 р. перший заступник глави НБУ Анатолій Шаповалов припускав, що реструктуризація заборгованості "Надра Банку" завершиться в червні ц.р.
"Ви ж знаєте, що одна з умов входження уряду (у капітал "Надра Банку") - це реструктуризація зовнішньої заборгованості ", - заявив Шаповалов.
Раніше повідомлялося, що потенційним інвестором "Надра Банку" є австрійська компанія CentraGaz Holding AG, що належить до Group DF, яка володіє, згідно розміщеній на її сайті інформації, 50% пакетом в RosUkrEnergo. За даними НБУ на червень 2010 р., регулятивний капітал "Надра Банку" складає мінус 1,7 млрд грн, а його адекватність дорівнює 0%. Для повернення адекватності капіталу банку до нормативного рівня в 10% в банк необхідно влити майже 10 млрд грн. Половину з цих коштів НБУ пропонує внести державі, ще половину - приватному інвесторові.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас