Банк Японії відмовиться на якийсь час від зростання монетарного стимулювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії відмовиться на якийсь час від зростання монетарного стимулювання

Казна та Політика
235
Банк Японії, ймовірно, відмовиться на якийсь час від збільшення заходів монетарного стимулювання, оскільки посилення єни до 15-річного максимуму може підірвати економічне відновлення країни.
Як очікується, на засіданні 10 серпня Банк Японії залишить без змін свою програму банківського кредитування і місячних покупок облігацій - так вважає більшість аналітиків. Цей прогноз відображає коментар заступника глави банку Хирохіде Ямагучі, що компанії зараз можуть набагато краще впоратися із посиленням єни, ніж це було в листопаді, коли єна зросла до максимального з 1995 року рівня.
"Зростання єни і фондовий ринок, що знижується, затягнуть зашморг довкола Банку Японії", - вважає Хіроші Ватанабе, старший економіст з Daiwa Institute of Research в Токіо. - "Додатково до цього, якщо центральні банки за кордоном пішли на агресивні заходи із полегшення, то це дозволить уряду країни простіше давити на Банк Японії і вимагати проводити більше таких заходів".
Всі економісти чекають, що Банк Японії залишить свою відсоткову ставку на рівні 0,10%. Банк подвоїв свою кредитну програму до 20 трильйонів єн (232 мільярдів доларів США) в березні і в червні надав план вартістю в 3 трильйони єн із заохочення кредитування секторів економіки, що розвиваються. Колишній заступник глави Банку Японії Тоширо Муто минулого тижня заявив, що хоча чекати ослабіння політики Банку Японії найближчим часом і не доводиться, він (банк) знає, що робитиме, якщо глобальна економіка почне стагнувати, а зростання єни продовжиться.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас