По "дорозі Януковича" з Межигір’я за день проходить до 30 тисяч авто? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

По "дорозі Януковича" з Межигір’я за день проходить до 30 тисяч авто?

772
В Державній службі автомобільних доріг заявляють, що дорогу Київ-Вишгород-Десна, зокрема на ділянці до "Межигір’я", де мешкає Президент України Віктор Янукович, ремонтують планово з метою забезпечення безпеки руху. Про це заявив голова Укравтодору Володимир Демишкан, коментуючи повідомлення деяких ЗМІ, що до резиденції "Межигір’я" будують нову VIP-дорогу.
Як відзначив В.Демишкан, поточний ремонт ділянки цієї дороги протяжністю 8,4 км. є "плановим, спрямованим на збереження дороги і забезпечення безпеки руху".
"Хочу підкреслити, що ця дорога першої категорії побудована ще в 80-і роки минулого століття. За тридцять років середньорічна інтенсивність руху тут зросла до 23 тис. автомобілів на добу, а в окремі дні досягає і 30 тис. Дорога не ремонтувалася 15 років (при нормативному терміні згідно з чинними Технічними правилами для доріг першої категорії з асфальтобетонним покриттям - 11 років)", - відзначив голова Укравтодору.
Він повідомив, що орієнтовна вартість цих робіт становить 49,7 млн. грн.
Як констатують в Укравтодорі, на проїжджій частині цієї дороги є численні просідання, тріщини, порушена система поверхневого водовідводу. Також потребує термінового ремонту гідроізоляція на автомобільному шляхопроводі і у виконанні комплексу заходів з безпеки руху, зокрема, в установці штучного освітлення дороги, установці металевої бар'єрної огорожі тощо.
"Вивчивши ситуацію, спеціалісти дійшли до висновку, що подальше зволікання з ремонтом цієї дороги зумовило б значні перевитрати бюджетних коштів, оскільки руйнування інтенсивно розвиваються, і мало б дуже негативні наслідки для безпеки дорожнього руху", - відзначив В.Демишкан.
За інформацією керівника Укравтодору, в цілому в 2010 році в Україні за рахунок бюджетних і кредитних коштів планується ввести в експлуатацію після будівництва, реконструкції, капітального і поточного ремонтів 719 км. доріг і 74 мости. У числі таких об'єктів, як об'їзна дорога Харкова, ділянка об'їзної дороги Чернівців, обхід Калинівки (Вінницька область), дорога Одеса - Миколаїв (Миколаївська область), обхід Луганська ІІІ черга об'їзної дороги Донецька, Жулянський шляхопровід в Києві і багато інших об'єктів.
Також, заявляють в Укравтодорі, в 2011 році до Євро-2012 передбачається відремонтувати дорогі Київ-Чоп (від Києва до Житомира) і Київ-Ковель (у Київській області). У подальші роки планується виконати комплекс робіт на дорогах Київ - Чернігів - Нові Яриловичі, Київ - Одеса (від Києва до Білої Церкви), Київ - Ковель - Ягодин, Київ - Знам’янка і Київ - Овруч.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас