Слаута вважає, що в Україні ціни на рис і гречку завищено штучно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слаута вважає, що в Україні ціни на рис і гречку завищено штучно

Аграрний ринок
523
У Криму та Україні в цілому ціни на рис і гречку штучно завищуються. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України з аграрних питань Віктора Слаута.
За його інформацією, цього року планується намолотити 220 тис. т гречки за врожайності 10 ц/га. При цьому В.Слаута відзначив, що даний об'єму цілком достатньо для населення при нинішньому попиті.
Віце-прем'єр України спростував поширювану у низці ЗМІ інформацію про неврожай гречки. За його словами, самі підприємства торгівлі зацікавлені в підвищенні цін на гречку і рис, багато хто з них став продавати дані види круп за завищеними цінами.
Нагадаємо, станом на 21 липня ціна гречки в роздрібній мережі складає від 11 до 13,5 грн/кг. Нагадаємо, що у відповідний період минулого року гречка коштувала 7,5-8 грн/кг. За рік, під впливом дефіциту, ціни на гречану крупу виросли в 1,7 разів.
Станом на 1 липня ц.р., за даними Держкомстату, залишки гречки були на рівні 2,7 тис. т, а це лише 23% від запасів цього ж періоду минулого року.
За інформацією Мінагрополітіки, посівні площі гречки під урожай 2010 року склали 215,4 тис. га, що на 21% менше посівних площ під торішній урожай.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас