Норвегія допоможе Латвії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Норвегія допоможе Латвії

350
Як повідомляють відразу декілька латвійських ЗМІ, Норвегія, Ісландія і Ліхтенштейн вирішили пожертвувати € 1,79 млрд для бідніших країн Євросоюзу. Протягом п'яти років ці кошти отримають 14 країн східної і південної Європи, включаючи Латвію.
Їх планується використовувати на створення "зелених" проектів із захисту і охорони довкілля, спрямованих на зменшення викидів CO.2 та ін.
Також фінансова допомога використовуватиметься на організацію гідних робочих місць, домовленість про створення яких має бути досягнута під час трибічного діалогу між профспілками, працедавцями і представниками державних структур за прикладом норвезької соціальної моделі Nordic.
Норвегія, Ліхтенштейн та Ісландія не входять до ЄС, проте їм дозволено брати участь у реалізації кількох програм, у тому числі і фінансових, на внутрішньому рику Євросоюзу.
Більшу частина коштів - € 1,73 млрд, тобто 97% від загальної суми - виділить Норвегія. Кошти почнуть надходити з 2011 року, при цьому з кожною країною-одержувачем буде підписано двосторонню угоду.
Найбільше із загальної суми дістанеться Польщі - € 578 100 000, за нею слідує Румунія - € 306 млн.
А що стосується Латвії, то в рамках цієї програми вона отримає грант в розмірі € 72,95 млн., Естонія - € 48,6 млн., а Литва - € 84 млн.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас