Віце-прем'єр не підпишеться під своїм податковим дітищем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віце-прем'єр не підпишеться під своїм податковим дітищем

Казна та Політика
1604
Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко заявив, що не підпишеться під первинним проектом Податкового кодексу.
"Податкове законодавство проходить через Кабмін, і будь-який член уряду повинен уміти брати на себе частину відповідальності. У тому числі і я. Але те, що під первинним податковим кодексом я не підпишуся, - це однозначно", - сказав Тігіпко в інтерв'ю "Фокусу".
Відповідаючи на питання, чи будуть в другому варіанті норми про посилення фіскального тиску, які шокували підприємців, Тігіпко сказало: "Знаєте, я радий цьому шоку. Чомусь країну не хвилювало, що ми, за оцінкою Світового банку, були на 181-у місці з 183 країн за складністю податкового адміністрування".
"Наші попередники навіть не намагалися щось змінити - просиділи п'ять років, протираючи штани і розуміючи, що через податки країна втрачає інвесторів. Скажу одне: без ініціативи бізнесу в систему адміністрування ми зміни вносити не будемо. Переробимо спрощену систему - вона повинна залишитися. Але ми змінимо підходи до амортизаційної політики і переглянемо перелік сфер, де можна користуватися спрощенкою. Думаю, виключимо оптову торгівлю, а операції з нерухомістю обмежимо певними обсягами", - сказав Тігіпко.
Він повідомив, що в даний момент уряд працює над зменшенням переліку податків. "Хочемо звернутися до досвіду Грузії, де тільки шість податків на місцевому і центральному рівнях. Але доки не можу сказати, які податки зникнуть", - сказав віце-прем'єр.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас