"Лукойл" має намір викупити власні цінні папери у американського акціонера ConocoPhillips — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Лукойл" має намір викупити власні цінні папери у американського акціонера ConocoPhillips

Енергетика
194
Російська компанія "Лукойл" має намір викупити власні цінні папери у американського акціонера ConocoPhillips, передає РБК Daily.
"Лукойл" через дочірню Lukoil Finance Ltd підписав договір з фінансової "дочкою" ConocoPhillips про придбання у неї 64,6 млн власних звичайних акцій (7,6% капіталу). Сума операції складе 3,44 млрд дол. - за ціною 53,25 дол. за папір. Договір також передбачає опціон на придбання власних депозитарних розписок у кількості до 98,7 млн (11,61% від статутного капіталу) до 26 вересня поточного року, говориться в повідомленні нафтової компанії. Джерелами фінансування операції стануть власні кошти та залучення незабезпеченого кредиту, пояснили РБК Daily у прес-службі "Лукойл".
Продавати активи Conoco Phillips вирішила на початку року, для того щоб виправити непросте фінансове становище, в якому вона опинилася через кризу. Під розпродаж потрапила і половина 20-процентного пакету "Лукойлу", незважаючи на те, що російська компанія забезпечувала американським акціонерам чималий дохід. За підсумками 2009 р. від участі в її капіталі Conoco отримала 1,66 млрд дол, тобто третину всього свого чистого прибутку.
Глава ConocoPhillips Джим Малві пояснив тоді рішення продати пакет "Лукойлу" тим, що російський ринок його розчарував. Приводом послужили нестабільність податкової політики, а також жорсткість умов для приватних та іноземних компаній в нафтогазовій галузі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас