Пинзеник схвалив підвищення тарифів на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник схвалив підвищення тарифів на газ

1349
Непопулярні кроки уряду щодо підвищення газових тарифів для населення свідчать про те, що ця влада все-таки готова брати на себе відповідальність за ситуацію в країні. Таку думку висловив в ефірі одного з українських телеканалів екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник.
"Це означає, що уряд готовий брати на себе зобов'язання, відповідальність...Позичаючи гроші і оплачуючи газ із бюджету, ми залазимо до кишень наших людей", - пояснив він.
При цьому, за його словами, ненормальним є те, що заможні люди не сплачують за газ. "Не може нормальна політика базуватися на цінах... Тому такі заходи треба було робити давно, але має бути нормальний підхід до забезпечення бідних", - упевнений він.
"Рішення про тарифи треба давно було приймати ще двома попередніми урядами, тим більше, коли Україна опинилася в такій ситуації. В Україні є велика дірка бюджету. Якщо закриють Нацбанком, то є ризик для курсу. А коли людина, інвестор, бачить такі ризики, вона не вкладає грошей", - пояснив екс-міністр.
За його словами, інвестиції дадуть можливість створити нові робочі місця, адже у три докризові роки в Україну було вкладено 550 мільярдів – 50 мільярдів пішло у державу, ще 500 – це приватний інвестор. "Треба, щоб гроші прийшли в економіку, щоб створювалися робочі місця", - каже він.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас