Єврокомісар: Українська ГТС - найкращий шлях для російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісар: Українська ГТС - найкращий шлях для російського газу

Енергетика
289
Прем’єр-міністр України Микола Азаров зустрівся з Єврокомісаром з питань енергетики Гюнтером Оттінгером. Про це повідомили у Департаменті інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ.
Микола Азаров підтримав пропозицію Гюнтера Оттінгера про організацію тристоронньої зустрічі на найвищому рівні між Україною, ЄС та Росією для розгляду питань, які, безумовно, становлять спільні інтереси: енергетична безпека, довготермінові угоди з постачання і транспортування газу, скорочення енерговитрат. Глава Уряду заявив, що пропозиція може бути найближчим часом обговорена з Прем’єр-міністром Росії Володимиром Путіним.
М.Азаров зазначив, що Україна зацікавлена в модернізації власної ГТС і готова вкладати значні кошти в цей проект. "Але ми повинні мати гарантії, що Європейський Союз буде купувати в Росії певні обсяги газу, який транспортуватиметься нашою територією, а Росія буде продавати відповідний обсяг газу. За умови, що є продавець і покупець - є сенс вкладати кошти в модернізацію ГТС", - наголосив він.
В свою чергу, Єврокомісар з питань енергетики зазначив, що найрентабельніший і надійний шлях транспортування російського газу до Європи – саме через Україну. "Це найкращий шлях, тому що це пряме сполучення і це сполучення забезпечує найбільшу технічну надійність і безпеку. Тому зараз ми ведемо діалог, яким чином можна найкраще інвестувати у транспортну систему України, у відповідну інфраструктуру, і яким чином ці інвестиції можуть стати найкращим бізнес-планом на майбутнє, більш успішним, ніж "Південний потік", - сказав він.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас