Азаров виключає можливість ліквідації фондів регіонального розвитку у місцевих бюджетах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров виключає можливість ліквідації фондів регіонального розвитку у місцевих бюджетах

Казна та Політика
111
Микола Азаров виключає ліквідацію фондів регіонального розвитку в місцевих бюджетах в результаті бюджетного реформування. Про це М.Азаров заявив сьогодні прес-конференції в Києві, коментуючи рішення уряду про внесення змін до Концепції реформування місцевих бюджетів, які передбачають відмову від сприяння при створенні в місцевих бюджетах фондів регіонального розвитку для розвитку соціальної та інженерної інфраструктури регіонів.
"Я вперше про це чую. Я уважно читав Бюджетний кодекс, уряд не приймав жодних таких рішень. Навпаки, ми на 23 млрд. грн. на майбутній рік збільшили бюджети місцевих органів влади. Ми закріплюємо за місцевими органами влади частину податку на прибуток. У регіональних керівників з'являється можливість нарешті самим піклуватися про те, аби їх селища, райони, міста були інвестиційно привабливими. Ми віддаємо дуже серйозні і дуже значні повноваження на місця", - сказав М.Азаров.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів України розпорядженням № 1467-р від 21 липня вніс зміни до Концепції реформування місцевих бюджетів, яка була затверджена в травні 2007 року урядом Віктора Януковича.
Зокрема, уряд М.Азарова продовжив з 2011 до 2014 року реформу у сфері місцевих бюджетів відповідно до стратегічного завдання регіональної політики - створення умов для підвищення конкурентоздатності регіонів, забезпечення їх стійкого розвитку, високої продуктивності виробництва і зайнятості населення. Крім того, уряд М.Азарова відмовився від сприяння створенню в місцевих бюджетах фондів регіонального розвитку для розвитку соціальної та інженерної інфраструктури регіонів.
Уряд В.Януковича розпорядженням № 308 від 23 травня 2007 року затвердив Концепцію реформування місцевих бюджетів, яка передбачала завершення до 2011 року удосконалення бюджетного і податкового законодавства з метою зміцнення фінансової основи місцевої самоврядності в середньостроковій перспективі для забезпечення цілісності, послідовності і стабільності державної фінансової політики у сфері місцевих бюджетів.
Концепція уряду В.Януковича також передбачала створення фондів регіонального розвитку, джерелом формування яких повинна була стати частина коштів від сплати податку на прибуток підприємств, який зараховувався за місцем здійснення виробничої діяльності і місцезнаходження філій та інших відокремлених підрозділів. Основні принципи створення і функціонування таких фондів повинні були визначатися Бюджетним кодексом України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас