КРУ заявляє про незаконне відчуження майна заводу "Більшовик" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КРУ заявляє про незаконне відчуження майна заводу "Більшовик"

Казна та Політика
242
Контрольно-ревізійне управління (КРУ) в місті Києві заявляє про передачу в податкову заставу майна ВАТ "НПП Більшовик", що надалі призвело до його незаконного відчуження. Як повідомили в прес-службі КРУ, порушуючи чинне законодавство, було продано наступне майно підприємства: будівлі санаторію-профілакторію "Берегиня" (вул. Миколи Юнкерова, 20), заготівельного цеху № 26 і корпуси № 12 цехів №17 (вул. Гарматна, 4) загальною площею майже 12 тис. м. кв.
"Таким чином, завдано збитку на загальну суму 41,283 млн. грн..", - сказано в прес-релізі.
В КРУ відзначають, що колишнє керівництво "Більшовика" не мало права відчужувати майно, оскільки підприємство входить до переліку об'єктів державної власності, які не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані. Крім того, "Більшовик" включено до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.
В цілому впродовж ревізійного періоду (з 1 квітня 2007 року по 1 квітня 2010 року) на ВАТ "НПП "Більшовик" КРУ в Києві виявило порушень фінансово-бюджетної дисципліни на 62 млн. грн., у тому числі 44 млн. грн. склали втрати фінансових і матеріальних ресурсів, 1,22 млн. грн. - інші фінансові порушення і 16,76 млн. грн. - втрати коштів в результаті неефективних управлінських рішень.
Зокрема, внаслідок здачі в оренду майна за ціною нижче ринкової, підприємство недоотримало майже 14,2 млн. грн., а в результаті реалізації готової продукції, робіт і послуг з цін нижче за собівартість втрачена можливість додатково отримати 1,6 млн. грн. Також "Більшовик" недоотримав близько 2,5 млн. грн. доходів у зв'язку з тим, що в договорах з орендарями не було передбачено відшкодування плати за право користування земельними ділянками.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас