Азарова обурили "ненормальні" борги по зарплаті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азарова обурили "ненормальні" борги по зарплаті

Казна та Політика
630
Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає безпідставним поточне зростання заборгованості по заробітних платах в умовах економічного підйому. Про це він сказав на нараді, присвяченій питанням ліквідації заборгованості по зарплатах.
"Заборгованість зростає на тлі зростання економічної активності підприємств, грошові доходи населення зросли за перші 6 місяці на 13%, зросли виплати по заробітній платі, тобто об'єктивних підстав для зростання заборгованості немає", - підкреслив Азаров.
За його словами, ненормальною виглядає ситуація, коли заборгованості по зарплатах зростають на тлі зростання промислового виробництва.
Він висунув вимогу перед головами державних обласних адміністрацій активніше працювати в даному напрямі.
"Не всі зрозуміли, що за рішення цієї задачі дуже серйозно питатимуть. У вас якийсь настрій складається, що можна працювати ябияк", - сказав прем'єр.
При цьому він здивувався, що практично ніхто з губернаторів не звертався по допомогу до уряду з цієї проблеми.
Нагадаємо, що згідно з останніми оприлюдненими даними Державного комітету статистики, на 1 червня розмір неоплачених зарплат збільшився на 11,1% в порівнянні з 1 травня до 1 мільярда 887,023 мільйона гривень, а середня заробітна плата в травні підвищилася в порівнянні з квітнем на 4,4%, або на 94 гривні до 2201 гривні на місяць.
В кінці червня президент Віктор Янукович доручив Азарову проконтролювати своєчасну виплату заробітних плат.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас