Приватизовувати шахти хочуть за 4 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватизовувати шахти хочуть за 4 роки

Казна та Політика
166
Міністерство вугільної промисловості планує завершити приватизацію інвестиційний привабливих вуглевидобувних підприємств до кінця 2014 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.
На думку Мінвуглепрому, ключовим напрямом реформування галузі може бути лише приватизація економічно ефективних державних вугільних підприємств і ліквідація безперспективних.
В повідомленні уточнюється, що до кінця 2010 міністерство має намір розробити обґрунтування базових положень реформи і прогнозу подальшого розвитку галузі.
Розробленим Мінвуглепромом планом-графіком передбачається, що до середини 2012 року необхідно передати відповідні підприємства вугільної галузі на баланс Фонду державного майна для проведення їх корпоратизації.
При цьому одним з необхідних етапів лібералізації ринку вугільної продукції є ліквідація державного підприємства (ДП) "Вугілля України" як монопольного оператора оптового ринку вугілля.
"В рамках загальної концепції економічної реформи це (ліквідація ДП) має відбутися до кінця 2012 року після практичного завершення приватизації вуглевидобувних підприємств, або теплових електростанцій, які є основними споживачами енергетичного вугілля", - уточнюється в повідомленні.
Крім того, вважає міністерство, одним з необхідних чинників відходу від держмонополії є поступовий перехід на принципи біржової торгівлі вугільною продукцією, а також її постачань за прямими договорами.
Мінвуглепром чекає, що до кінця 2016 знизяться обсяги державного субсидування на операційні витрати галузі не менше ніж на 80%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас