Прем'єр: Зростання ВВП за І півріччя склало близько 6,3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр: Зростання ВВП за І півріччя склало близько 6,3%

Казна та Політика
659
Зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України за перше півріччя 2010 року склало близько 6,3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров на засіданні Кабінету Міністрів.
Прем'єр зазначив, що зафіксовано зростання промислового виробництва, зокрема, збільшився обсяг товаропотоку і вперше в червні збільшився обсяг будівництва. Також М.Азаров підкреслив, що позитивним чинником є зростання внутрішнього товарообігу на 2,5%. "Але це сталося після багатомісячного скорочення або завмирання торгівлі", - додав він.
Також голова уряду відзначив як позитив збільшення зовнішнього товарообігу. "У нас значне зростання експорту і поліпшення платіжного балансу. Це все позитивні ознаки реакції ринків на оздоровлення ситуації в країні", - сказав Азаров. При цьому він підкреслив, що торік в Україні сталося істотне падіння економічних показників, а сьогоднішні цифри не лише свідчать про позитивну тенденцію, але і підтверджують, що потрібно докласти ще чимало зусиль для того, щоб Україна вийшла на докризовий рівень.
Перш за все, за словами прем'єра, слід зосередити увагу на гірській металургії, машинобудуванні і будівництві. "Саме на це звернув увагу і Президент України (під час вчорашньої зустрічі з М.Азаровим - ред.). Позитивні цифри жодним чином не повинні заспокоювати членів уряду, навпаки - підтримка зростання стає усе більш складним завданням, особливо за ситуації, коли світові ринки дають суперечливі сигнали", - підкреслив М.Азаров.
Як повідомлялося, міжнародне рейтингове агентство Moody`s прогнозує зростання ВВП України на рівні 3,3% в 2010 році і 4,5% - в 2011 році.
Уряд прогнозує зростання ВВП України в 2010 році на рівні 3,7%. За даними Адміністрації Президента України, зростання ВВП в січні-травні 2010 року склало 6,1%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас