Хіврич: Після підвищення тарифів на ЖКП субсидії зможуть оформити навіть ті, у кого є борги з квартплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хіврич: Після підвищення тарифів на ЖКП субсидії зможуть оформити навіть ті, у кого є борги з квартплати

Енергетика
545
Після підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги (ЖКП), яке відбудеться після подорожчання газу на 50% з 1 серпня ц.р., субсидії зможуть оформити навіть ті, у кого є заборгованість з оплати ЖКП. Про це на селекторній нараді з керівниками областей сьогодні повідомив міністр із питань ЖКГ Юрій Хіврич.
"Знята та норма, яка забороняла отримувати субсидію, якщо є борги за комунальні послуги", - сказав Ю.Хіврич.
У свою чергу, міністр праці і соціальної політики Василь Надрага повідомив про "поліпшення умов отримання субсидій". Крім того, що уряд знизив поріг обов'язкових платежів за ЖКП з 20 до 15% для працездатних сімей, і з 15% до 10% - для непрацездатних.
В.Надрага зазначив, що Кабмін скоротив перелік документів, необхідних для отримання держдопомоги. За його словами, тепер для отримання субсидії необхідно подати заяву, декларацію і довідку про доходи з місця роботи.
Довідка про доходи від пенсіонерів не потрібна. Не потрібно наново подавати документи тим, хто вже отримує субсидію - їм субсидію перерахують автоматично, зазначив В.Надрага.
Він також зазначив, що Мінсоцполітики має намір розіслати всім пенсіонерам листи із зразками необхідних документів і порожнім конвертом для зворотного зв'язку на випадок виникнення питань. Розсилкою листів займатиметься Пенсійний фонд України.
За підрахунками Мінсоцполітики, кількість українців, які зможуть звернутися за субсидіями, збільшиться в два рази.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас