Мінфін: Україна вирішила не розміщувати єврооблігації на 2 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Україна вирішила не розміщувати єврооблігації на 2 млрд дол

Казна та Політика
618
Україна вирішила не розміщувати єврооблігації, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.
"Враховуючи інші наявні джерела фінансування і позицію ліквідності, Міністерство фінансів прийняло рішення в даний час не проводити нову трансакцію", - йдеться в повідомленні Мінфіну України.
У документі також відзначається: "Україна вдячна інвесторам за значний інтерес до її road-show і продуктивних зустрічей. Україна постійно розглядатиме можливість залучення фінансування на міжнародних ринках капіталу, виходячи зі своїх потреб і ринкової ситуації".
Нагадаємо, Україна планувала в третьому кварталі 2010 р. запозичити на міжнародних ринках капіталу суму, еквівалентну 16 млрд грн (близько 2 млрд дол.), шляхом випуску десятирічних облігацій зовнішньої державної позики.
"Об'єм розміщення облігацій зовнішньої державної позики визначений з урахуванням необхідності рефінансування існуючих зобов'язань по зовнішньому державному боргу. Найбільш прийнятним є розміщення терміном на 10 років, коли погашення відбудеться в 2020 р.", - йшлося в ранньому повідомленні Мінфіну.
Десятиденне road-show єврооблігацій було почато 6 липня ц.р. з Мюнхена, і його планувалося провести ще в кількох фінансових центрах, таких як Бостон, Лондон, Лос-Анджелес, і інших. 7 липня ц.р. почалося road-show єврооблігацій України в Бостоні.
Відзначимо, що в середині травня Мінфін вибрав синдикат банків JP Morgan, Morgan Stanley і російський ВТБ лід-менеджерами зовнішньої держпозики в 2010 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас