КМДА допускає примусове стягнення з "Київенерго" оплати за газ з подальшим перерахуванням "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА допускає примусове стягнення з "Київенерго" оплати за газ з подальшим перерахуванням "Нафтогазу"

Енергетика
180
Київська міськдержадміністрація допускає можливість примусового стягнення з АК "Київенерго" оплати за газ з подальшим перерахуванням НАК "Нафтогаз України" за рахунок коштів, сплачених населенням за житлово-комунальні послуги.
"Якщо з нами не буде домовленості наступного тижня про оплату за газ серйозної частини від тієї суми, яка надходить від людей, ми змушені будемо вдатися до постанови Кабінету міністрів № 1072, в якій закладено примусовий алгоритм оплати за газ", - заявив журналістам заступник глави КМДА Олександр Мазурчак після засідання колегії КМДА.
За його словами, Головний інформаційно-обчислювальний центр (ГІОЦ) передаватиме кошти, що надійшли на рахунки "Київенерго" за житлокомпослуги, і перераховувати їх "Нафтогазу України". Ці суми будуть визначені спільною комісією НАК, МінЖКГ і Асоціації міст України.
За даними О.Мазурчака, в 2009 році в "Київенерго" надійшло від населення 600 млн грн. як оплата за житлокомпослуги. Тим часом компанія практично нічого з цієї суми не сплатила за газ.
Він відзначив, що в цілому в 2009 році "Київенерго" направляло на оплату за спожитий газ лише ті кошти, які надходили з бюджету Києва по оплаті різниці в тарифах.
"Так, були низькі тарифи. Ми це розуміємо. Проте згідно з висновком Держкомінспекції, щодо цін, 63% в тарифах - газ", - підкреслив О.Мазурчак.
"Київенерго" вважало, що у них не вистачає грошей на забезпечення своєї діяльності, тому не платили за газ, сподіваючись, що буде компенсована різниця в тарифах", - додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас