Точка зору: Позбавлення від проблемної заборгованості є одним з чинників відновлення активного банківського кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Позбавлення від проблемної заборгованості є одним з чинників відновлення активного банківського кредитування

Казна та Політика
508
Позбавлення від проблемної заборгованості є одним з чинників відновлення активного банківського кредитування. Таку думку висловив журналістам директор колекторної компанії "УкрФінанси" Крістіан Шуллер.
"Банки активніше продаватимуть свої проблемні кредити. Банкам не вигідно займатися поверненням старих проблемних боргів, вони зосередяться на тому, щоб не виникало нових", - сказав К.Шуллер.
Нагадаємо, Національний банк України (НБУ) заявив, що за результатами останнього стрес-тестування, банкам рекомендовано підвищувати свою капіталізацію як за рахунок вливання коштів у капітал першого і другого рівнів, так і за рахунок поліпшення якості своїх активів. Планується, що за рахунок "живих" коштів банки будуть докапіталізовані на 30 млрд. грн., а позбавлення від проблемної заборгованості дозволить підвищити капіталізацію банків ще на 10 млрд. грн.
За інформацією компанії "УкрФінанси", в першому півріччі 2010 р. банки та інші фінансові компанії стали активно позбавлятися від проблемної заборгованості. "У першому півріччі 2010 року ми вже викупили декілька портфелів боргів на суму понад 200 млн. грн. (близько 50 тис. кредитних справ)", - відзначив К.Шуллер.
За його словами, під управлінням компанії перебувають понад 150 тисяч справ з заборгованості, а загальний обсяг боргових зобов'язань, придбаних групою компаній "УкрФінанси", перевищив 1 млрд. грн. При цьому, компанія розглядає можливості викупу різних видів заборгованості: автокредити, іпотека тощо.
І свою чергу директор з маркетингу і розвитку продуктів Platinum Bank Анджей Олейник відзначив, що банк на регулярній основі продає портфелі проблемних кредитів і завдяки поліпшенню свого кредитного портфеля банк має можливість розвивати кредитування і виводити нові напрями.
Як повідомлялося, за інформацією НБУ проблемні активи в банківській системі на сьогодні складають близько 14% із загального їх обсягу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас