Дніпропетровськ витратить на візит Кирила 2 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дніпропетровськ витратить на візит Кирила 2 млн грн

Казна та Політика
196
Дніпропетровьск вирішив якнайкраще підготуватися до візиту Патріарха Московського і всія Русі Кирила, виділивши з міського бюджету більше 2 млн грн. Таке рішення прийняли депутати міськради на позачерговій сесії.
Зокрема, 1,46 млн. грн. підуть на реконструкцію Севастопольського парку і благоустрій Жовтневої площі біля Преображенського собору, який відвідає патріарх.
Крім того, за розпорядженням губернатора Дніпропетровської області Олександра Вілкула, з обласного до міського бюджету виділена субвенція в сумі 792,3 тис. грн. на капітальний ремонт пам'ятника учасникам оборони Севастополя під час російсько-турецької війни.
Севастопольский парк теж визначений як місце відвідин Патріархом Кирилом.
Близько 200 тис. грн. бюджетних коштів планується витратити на підготовку місць проведення служб за участю патріарха, встановлення біотуалетів, великих демонстраційних екранів, транспорт і тому подібне.
Очікується, що під час візиту патріарха Кирила до Дніпропетровська прибудуть 50 тисяч віруючих з інших міст.
Як відомо, Патріарх Московський Кирило перебуватиме з візитом в Україні 20-28 липня. Відповідно до програми візиту, з 20 по 23 липня Патріарх перебуватиме в Одесі. Зокрема, 21 липня він очолить чин освячення і літургію в Спасо-Преображенському соборі Одеси, а 22 липня візьме участь в урочистостях в оперному театрі.
З 23 по 25 або 26 липня Кирило перебуватиме в Дніпропетровську, де 24 липня очолить літургію на площі перед Спасо-Преображенським собором міста.
Також патріарх побуває в Києві, де 28 липня, в день пам'яті Святого рівноапостольного князя Володимира, очолить святкову літургію в Києво-Печерській Лаврі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас