НФПУ оскаржить у суді підвищення цін на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НФПУ оскаржить у суді підвищення цін на газ для населення

Енергетика
740
Національний форум профспілок України (НФПУ) заявив про намір оскаржити у суді підвищення ціни на природній газ для населення. Про це йдеться в заяві НФПУ, підписаній його головою Мирославом Якібчуком.
"У профспілках переконані, що в умовах кризи перекладати проблеми економіки на пересічних українців недопустимо. Підняття ціни на газ для населення є необґрунтованим, оскільки населення України споживає саме український газ, а не завезений ззовні. Урядові плани щодо підвищення ціни на газ порушують конституційний принцип заборони прийняття рішень, які погіршують соціальне становище громадян, з огляду на це НФПУ має намір подати судовий позов до Національної комісії регулювання електроенергетики України про скасування постанови №812, оскільки дана постанова не була погоджена зі спільним представницьким органом профспілок", - сказано у заяві.
Профспілки наголошують, що перш ніж вести мову про додаткові стягнення з громадян, влада повинна розробити та прийняти чіткий план реформ у сфері житлово-комунального господарства. Перш за все, необхідно розмежувати тарифи на послуги для найбідніших і найбагатших. Зокрема, варто запровадити податок на майно, внаслідок якого заможні громадяни допоможуть акумулювати кошти для бюджету і комунальних субсидій соціально незахищеним особам. Крім того, необхідно запропонувати чітке планування витрат на реформаторські заходи, адже сьогодні до 60% води і 80% тепла втрачається, не доходячи до споживача.
Нагадаємо, НКРЕ своєю постановою від 13 липня 2010 р. №812 підвищила на 50% роздрібні ціни на природній газ для населення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас