АМКУ планує в серпні закінчити розгляд справи про злиття "Київстару" і "ВимпелКому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ планує в серпні закінчити розгляд справи про злиття "Київстару" і "ВимпелКому"

314
Антимонопольний комітет України планує в серпні закінчити розгляд справи про злиття "Київстару" і "ВимпелКому". Про це заявив глава АМКУ Олексій Костусєв.
"Я думаю, що впродовж місяця точно ми ухвалимо рішення", - заявив О.Костусєв. Крім того, він підкреслив, що не підтримує попереднє рішення Антимонопольного комітету, яким вирішувалося злиття "Київстару" і "ВимпелКому" (Beeline). "Я не розумію, як попередній склад Антимонопольного комітету міг дати добро на проведення такої операції. Очевидно, що це посилення монополії в руках однієї компанії, вона отримує перевагу", - заявив О.Костусєв.
Нагадаємо, 9 березня 2010 р. АМКУ надав дозвіл компанії Telenor ASA (Форнебу, Норвегія) і компанії Altimo Holdings & Investments Ltd (Тортола, Британські Віргінські Острови) на придбання контролю над ЗАТ "Київстар Дж.Ес.Ем." (Київ) і компанією "Вимпел-Комунікації" (Москва, РФ). 24 квітня АМКУ припинив своє рішення і почав повторний розгляд справи про злиття.
Раніше операцію по об'єднанню спільних активів "ВимпелКому" і "Київстару" російською Altimo і норвезькою Telenor схвалили антимонопольні органи Росії, України, країн СНД, Європи, де присутні компанії. Також компанія Farimex, міноритарний акціонер ВАТ "Вимпелком", що володіє 0,002% акцій оператора, відкликала позов проти Telenor про стягнення збитків у розмірі 1,7 млрд дол. Дане рішення було обов'язковою умовою для об'єднання активів Telenor і Altimo. Услід за цим російські судові пристави зняли арешт з акцій "ВимпелКому", що належать норвезькій Telenor, в рамках припинення справи Farimex.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас