Литвицький: В Україні спостерігається зростання кредитування економіки в гривні та іноземній валюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвицький: В Україні спостерігається зростання кредитування економіки в гривні та іноземній валюті

Кредит&Депозит
399
В Україні спостерігається зростання кредитування економіки в гривні та іноземній валюті. Про це повідомив голова групи радників голови Нацбанку Валерій Литвицький.
За статистичними даними НБУ, кредитні вимоги банків до суб'єктів господарювання в іноземній валюті зросли на 0,2% з початку року, зауважує В.Литвицький. "Останні 3 місяці показник постійно зростає. Це дало можливість погасити від'ємні показники перших трьох місяців цього року. За останні 12 місяців зростання склало 4,2%", - заявив В.Литвицький.
Крім того, за його словами, вимоги банків до суб'єктів господарювання за кредитами в гривні зросли на 2,9% з початку року. В червні приріст становив 1,3% , а за останні 12 місяців склав 11,8%. "Продовжується відновлення кредитування економіки, хоча дуже повільними темпами", - підсумував В.Литвицький.
Нагадаємо, сьогодні член ради НБУ, віце-президент "Альфа-банк", радник Президента Роман Шпек заявив, що скорочення обсягів кредитування економіки з початку року склали -2,9%. "З початку ц.р. ми маємо -2,9% скорочення кредитування економіки", - зазначив Р.Шпек. Водночас він нагадав, що в програмі економічних реформ Президента України заплановано збільшення обсягів кредитування економіки щороку на 20%. Р.Шпек зазначив, що на даний момент спостерігається надзвичайно високий рівень надліквідності банківського сектору.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас