Банкір: Якщо влада не зважиться порушити інтереси бізнесу, то в Україні буде порушена фінансова стабільність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: Якщо влада не зважиться порушити інтереси бізнесу, то в Україні буде порушена фінансова стабільність

1290
В Україні буде порушена фінансова стабільність, якщо влада не зважиться порушити інтереси бізнесу. Таку заяву зробив виконавчий директор НБУ Ігор Шумило. За його словами, на сьогоднішній день у фінансовому секторі країни існує ряд викликів і ризиків.
"Є великий ризик, що влада не завжди, навіть вирішивши зробити непопулярні кроки, доводить почате до кінця. Влада зупиняється, коли бачить найменшу ефективність проведених реформ", - зазначив І.Шумило. Друга проблема, за його словами, - ручне адміністративне управління економічними процесами.
"Третє - сьогодні вже немає соціального популізму, проте, вже два роки діє бізнесовий популізм. Наші ліберали роблять пропозиції і проводять непопулярні кроки по відношенню до населення. Але чи зважиться влада зачепити бізнес-інтереси? Якщо бізнес-інтереси не зачіпати, результатом стане порушення фінансової стабільності", - відзначив виконавчий директор НБУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас