Зімбабве має намір розпродати свій алмазний запас — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зімбабве має намір розпродати свій алмазний запас

289
Президент Зімбабве заявив, що його країна має намір продавати свої запаси алмазів, попри відсутність відповідних дозволів від міжнародного органу, що займається контролем світового ринку алмазів.
Роберт Мугабе у вівторок повідомив місцевим законодавцям, що продаж алмазів має "величезне значення" для відродження зруйнованої економіки країни. Він заявив, що Зімбабве може забезпечити одну четверту частину світових постачань цих коштовних каменів.
Тиждень тому уряд Зімбабве прийняв рішення про продаж гігантського запасу алмазів, загальною вагою в 4,5 млн. карат і вартістю більше $1,7 млрд. Пропонована Зімбабве кількість алмазів складає близько 17% щорічних продажів на світовому діамантовому ринку.
Раніше країна добровільно перейняла на себе зобов'язання про мораторій на продаж. Причиною стало розслідування інформації про те, що на головному родовищі країни Маранге порушуються права людини і використовується дитяча праця. Міжнародна система сертифікації алмазів під назвою "Процес Кімберлі" наклала вето на продаж алмазів із Зімбабве на тлі повідомлень про вбивства і корупцію на цьому родовищі.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас