Китайський юань зростатиме на 5% щороку, вважає експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський юань зростатиме на 5% щороку, вважає експерт

Валюта
287
Повільне зростання китайського юаня проти американського долара означає, що китайський бізнес матиме час, щоб звикнути до нової монетарної політики, вважає Мартін Фельдстейн, професор економіки з Гарвардського університету.
Китайська валюта зросла на 0,81% проти американського долара з 19 червня, коли влада Китаю заявила, що вона допустить гнучкіший обмінний курс своєї валюти. "Уряд однозначно дає зрозуміти бізнесу, що юань починає посилюватися. І йому, бізнесу, треба бути до цього готовим", - заявив Фельдстейн.
Після відв'язування юаня до долара США в липні 2005 року юань зріс на 21% протягом подальших трьох років, поки в липні його курс знову не був зафіксований на рівні 6,83 юаня за долар. Цей курс протримався до кінця червня цього року.
Фельдстейн - колишній глава Національного бюро економічних досліджень, яке визначає початок і кінець рецесії в економіці США. У своїй статті в 2009 році він писав, що політика, що проводиться владою в посиленні внутрішнього попиту, при заниженні курсу юаня призведе до перегріву економіки Китаю. Фельдстейн прогнозує посилення китайського юаня на 5% щороку протягом найближчих декількох років.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас