Держкомзем та КМДА мають намір перекрити дублювання функцій із реєстрації прав на землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держкомзем та КМДА мають намір перекрити дублювання функцій із реєстрації прав на землю

Казна та Політика
328
Державний комітет України із земельних ресурсів (Держкомзем) і Київська міська державна адміністрація домовилися про припинення дублювання функцій Держкомзему і Головного управління земельних ресурсів при КМДА. Про це повідомили в прес-службі Держкомзему.
За повідомленням, таких домовленостей досягли глава Держкомзему Олег Кулінич і перший заступник КМДА Олександр Попов. У Держкомземі нагадали, що на виконання доручення Кабінету міністрів в березні ц.р комісія Держкомзему провела перевірку виконання КМДА вимог чинного законодавства з питань земельних відносин, в результаті якої встановила, що створене при КМДА Головне управління земельних ресурсів дублює функції, покладені законодавством на Головне управління Держкомзему в м. Києві і робить неможливим контроль держави над використанням столичних земельних ресурсів. Зокрема, за Земельним кодексом, право власності на земельну ділянку, право постійного користування і право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав, яку проводить Центр державного земельного кадастру при Держкомземі.
"Фактично на сьогодні реєстрацію цих прав проводить Головзем КМДА, що прямо суперечить нормам чинного законодавства України", - пояснили в Держкомземі.
В прес-службі повідомили, що на цьому тижні очікується підписання між Держкомземом і КМДА тимчасового регламенту про взаємодію, який спростить процедуру видачі документів, що встановлюють право на землю. В той же час сьогодні в Мін'юсті проходит експертизу проект постанови Кабміну із виключення дублювання функцій органів центральної і місцевої влади із земельних питань.
Як пояснили в прес-службі відомства, очікується, що після затвердження даної постанови функції із веденню державного земельного кадастру і з реєстрації прав на землю виконуватиме Центр державного земельного кадастру при Держкомземі.
Як повідомлялося, урядова міжвідомча робоча група з аналізу стану дотримання законодавства у сфері земельних відносин почала комплексну перевірку. Першочерговими для перевірки були визначені АРК, Севастополь, Київська область, Київ, Запорізька, Черкаська, Волинська і Закарпатська області.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас