Глава МВФ: Азія має бути готовою до потенційних потрясінь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава МВФ: Азія має бути готовою до потенційних потрясінь

254
Азійські країни мають бути готові до потенційних потрясінь, включаючи різке збільшення надходження капіталу, оскільки регіон демонструє стійкість до бюджетних неприємностей в Європі, заявив глава Міжнародного валютного фонду.
Надмірний рух капіталу "створює нестабільність", розповів керуючий директор МВФ Домінік Стросс-Кан на конференції, яка відбулась у південнокорейському місті Теджон. Політикам потрібно буде застосовувати різні інструменти боротьби, у тому числі зміцнення валюти, накопичення міжнародних резервів і контроль над рухом капіталу", - зазначив він.
МВФ минулого тижня прогнозував, що ВВП Азії збільшиться на 7,75% цього року, в порівнянні із зростанням всієї світової економіки на 4,6%.
Стросс-Кан заявив, що сьогодні МВФ і уряд Південної Кореї працюють над інструментами запобігання кризі для підтримки азійських та інших економік, що розвиваються, уразливих до зовнішніх потрясінь. В інтерв'ю він відмовився коментувати специфіку плану, оскільки його обговорення ще продовжується.
Стросс-Кан попередив, що зміна обмінного курсу валют не буде панацеєю від торговельного дисбалансу в світовій економіці.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас