Індекс УБ продовжує зниження, незважаючи на зовнішній позитив — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс УБ продовжує зниження, незважаючи на зовнішній позитив

Фондовий ринок
201
Незважаючи на тиск продавців у середині вчорашньої торгівельної сесії, ринки ризикових активів продовжили відскік від рівнів початку тижня. Так, промисловий індекс Dow Jones зріс третій день поспіль, ф'ючерси на нафту і європейська валюта також продемонстрували позитивну динаміку.
Під час азіатської частини торгівельної сесії, учасники ринку отримали додаткову порцію позитиву від ЦБ Південної Кореї. Корейський регулятор підвищив рівень процентних ставок вперше за 16 місяців утримування ключового інструменту монетарної політики на рекордно низькому рівні. Після зростання на 8,2% в першому кварталі поточного року (що є найкращим результатом з 2002 року) зростання ВВП Південної Кореї в другому кварталі може досягти також порівняльного високого показника понад 7% в порівнянні з аналогічним періодом роком раніше.
При цьому учасники ринку відзначають, що рівень процентних ставок залишається на історично низькому рівні, а швидкість посилення монетарної політики не висока. В результаті, поточне збільшення ставок сприятливо оцінюється інвесторами, оскільки на перший погляд просто відображає високі темпи економічного відновлення.
Зниження рівня побоювань з приводу сповільнення економічного зростання в Сполучених Штатах, у тому числі і завдяки відзначеному вчора зниженню числа первинних звернень по безробіттю, а також збільшенню прогнозу зростання глобальної економіки від МВФ, протягом сьогоднішньої торгівельної сесії, європейські торгівельні майданчики проводять торгівельну сесію переважно на позитивній території.
При цьому, після позитивного гепу на відкритті, основні європейські індекси демонструють значно менший позитив по ходу торгівельної сесії.
Після помірного позитивного гепу на відкритті, фондові індекси Польщі, Росії і України знову демонстрували слабку динаміку. Проте здатність індексу S&P 500 стриматися в зеленій зоні після старту торгів допомогла відіграти частину втрат на вищезгаданих ринках.
На закритті торгів у п'ятницю, 9 липня, значення індексу УБ склало 1983,26 базисних пункти, втративши 0,94% відносно рівня закриття торгів попереднього дня. Обсяг торгів за день склав 89,8 млн. гривень, з яких 21,3 млн. гривень оборот в секції термінового ринку.
Більшість ліквідних паперів за підсумками торгів виявилася в червоній зоні. Динаміку гірше за ринок показали акції KRAZ, MMKI і MTBD які втратили за день 4,37%, 2,91% і 2,68%. Приріст показали папери, що виступали вчора лідерами падіння, так KVBZ, LUAZ і STIR додали 3,98%, 1,55% і 1,32% відповідно. За обсягом торгів лідирують AVDK і UNAF, з результатом 10,5 млн. гривень і 9,2 млн. гривень, а за кількістю укладених операцій UNAF і USCB, з 418 і 275 операціями відповідно.
"Протягом тижня ринкам ризикових активів удалося показати сильну позитивну динаміку завдяки ліквідації стану локальної перепроданості, а також зниженню рівня занепокоєння стосовно впливу посилення економічної політики на темпи зростання глобальної економіки. Настрої учасників ринку здаються збалансованішими, ніж тижнем раніше. Проте початок сезону квартальної звітності в США може перевернути чекання інвесторів, що на тлі перебування багатьох ризикових активів в діапазоні рівнів опору може підвищити загальний рівень волатильності", - вважає старший аналітик інтернет-брокера iTrader Павло Ільяшенко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас